Temel Servis Teknikleri

Yazar tarih Mar 30th, 2010

Elde Tabak Taşıma

Bir yerden ele tabak alma, onu taşıma, başka bir yere bırakma, servis elemanının en çok yaptığı işlerdendir. Boş tabağı taşımak zor değildir. Tabak dolu olduğunda, özellikle içinde sıvı yiyecek olduğunda düzgün bir şekilde. dökmeden taşımak oldukça zordur. Bunu başarabilmek için tekniği iyi bilmeli ve alıştırma yapmalıdır devamı »

Temel Servis Teknikleri

Yazar tarih Mar 28th, 2010

Konuğun Sağından Ve Solundan Yaklaşma

Konuğun Yanına Yaklaşmanın Önemi,Bir restoranını konuk üzerinde bırakacağı imajda restoranın görünüşü kadar içerisinde çalışan personelin davranışları da önemlidir. Bitkin bir şekilde hizmet veren, sürünerek yürüyen, servis yaparken sağa sola çarpıp konukları rahatsız eden personel konuk üzerinde kötü bir izlenim bırakacaktır. devamı »

Ağırlama Endüstrisinde Cam Malzemeler

Yazar tarih Mar 28th, 2010

Yiyecek ve içecek işletmelerinde kullanılan malzemelerden biri de camdır. Cam malzemeler bilindiği gibi ışığı geçiren bir maddeden yapılmıştır. Günlük kullandığımız eşyalardan çoğu camdan yapılmıştır. Bunları pencere camları, küllük, kavanozlar, bardaklar vb. olarak sıralayabiliriz. devamı »

Yiyecek İçecek Endüstrisinde Metal Malzemeler

Yazar tarih Mar 27th, 2010

Metal malzemeler, restorandaki malzemeler arasında sayıca en kalabalık olan gruptur. Konukların kullandığı çatal, kaşık ve Bıçaklar; serviste elemanların kullandığı, kepçe, masa, tepsi, sosiyer vb. Malzemeler hep metalden yapılmıştır. devamı »

Yiyecek İçecek Endüstrisinde Porselen Malzemelerin Temizliği

Yazar tarih Mar 27th, 2010

Porselen malzemeler yiyecek ve içecek işletmelerinde makinelerde veya elde yıkanır. Makinede yıkamada, kaba kirlerin sıyrılması ve sepetlere yerleştirilmesi dışında personele pek yük düşmez. Elle yıkamada ise tüm yük bulaşık yıkayanın üzerindedir. Her ne şekilde olursa olsun, yıkama birkaç aşamada gerçekleştirilir ve her iki ucu yıkamada da aşağı yukarı aynıdır bunlar. Yıkama aşamaları şu şekilde sıralanır devamı »

Ağırlama Endüstrisinde Güvenlik

Yazar tarih Mar 27th, 2010

Güvenlik, tehlikeden korunmak demektir. Bundan bizim konumuzla ilgili olarak, hem kendimizi hem de konukları kazalardan, yiyecek zehirlenmelerinden ve Diğer tür yaralanmalardan korunmayı anlamak gerekir.Yiyecek ve içecek endüstrisi, Çalışanların ve konukların uğradıkları kazalar devamı »

Servis Personelinde Bulunması Gereken Nitelikler

Yazar tarih Mar 26th, 2010

Servis bölümünde çalışan personelin neler yapması gerektiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Servis personeli konuklarla devamlı yüz yüze gelen bir elemandır. Bu yüzden gerek Fiziki, gerekse bilgi ve beceri açısından bazı özelliklere sahip olmalıdır. Bu özellikleri aşağıdaki gibi devamı »

Yiyecek İçecek Bölümü

Yazar tarih Mar 26th, 2010

Yiyecek ve içecek bölümü, otellerde konukların her türlü yiyecek ve içecek ihtiyacım karşılayan bölümdür. Bölüm ham, yan işlenmiş ve hazır şekilde aldığı yiyecek ve içecekleri konuğa sunulacak hale getirerek hizmete sunar. Büyük ve orta ölçekli işletmelerde, bu bölümün basında yiyecek içecek müdürü bulunur. devamı »

Menajlar

Yazar tarih Mar 24th, 2010

Konuğun yemek anında, isteğine göre tadlandırmak için yemeğine kattığı maddelere “menaj” adı verilir.

Bu maddeleri kullanma miktarı kisiden kişiye değişir. Bu yüzden konuğun istediği miktarı ayarlayabilmesi için, yemeğe katılmayıp ayrıca verilir. Konuk da zevkine göre istediği kadar yemeğine katar.

Menaj maddelerinin belli başlılarını; tuz, karabiber, hardal, zeytinyağı, sirke, keççap, acı biber sosu, Worcester sos olarak belirtebiliriz. devamı »

Çamaşırhane Personelinin Görev Ve Sorumlulukları

Yazar tarih Mar 22nd, 2010

Çamaşırhane Personeli

Çamaşırhane: İşletmenin, konukların ve personelin çamaşırlarının temizliğini ve bakımını yapan bölümdür.Çamaşırhanede düzenli ve verimli bir çalışma ortamının sağlanabilmesi İçin orta büyüklükteki bir OTELDE çamaşırhane personeli aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:

1. Çamaşırhane Şefi (Çamaşırhane Şefi)

2. Çamaşırhane Şef Yardımcısı (Çamaşırhane Danışman)

3. Yıkayıcı (Çamaşır Makinası Operatör) devamı »

Sonraki »